Go West

Particulier
15 m2
Wonen

Go West

Vector-i mocht voor de bewoners van deze woning uit 2008 een uitbreiding ontwerpen op de westzijde van het huis. Een paradoxale opgave omdat gevraagd werd om maximale transparantie van binnenuit zonder vermindering van de privacy die de bestaande woning reeds bood.

  • Open om van het groen te genieten en te wonen in de tuin - gesloten om beschutting te voelen.
  • Open om met de avondzon de woning te vullen -gesloten om zonnewarme te weren en het huis koel te houden op warme dagen.

Deze dubbelzinnigheid heeft geleid tot een 100% glazen gevel, die geklemd is tussen een overmaatse terrasvloer en dito dak. Tussen dit dak en deze vloer zijn met afstand van het glas ranke vertikale draaibare lamellen geplaatst aan de buitenzijde. Deze zorgen voor alle mogelijke openingen ten aanzien van zicht, licht en privacy. Helemaal open, helemaal dicht en in variabel onder een hoek te openen om zichtbaarheid, uitzicht en lichtinval te regelen naar behoefte.

Go West

Particulier
15 m2
Wonen
Vergund, start bouw 12.2016
ONTW

Het ontwerp