De woning staat aan de rand van Groningen direct achter het Stadspark. De kavel ligt zowel aan een oude uitvalsweg van de stad als aan een nieuwe uitbreidingswijk. De ontsluiting en de evenwijdige ligging van de kavel langs de doorgaande weg waren aanleiding om een binnenplaats aan de westzijde van de woning. De binnenplaats wordt omsloten door de woning en de carport. De binnenplaats heeft een ‘achterom’ naar de naastgelegen woonwijk. Een betonnen vloer verbindt de binnenplaats (entree) via het eetgedeelte in de woning met het terras in de achtertuin. De entree- en achterdeuren geven bij zomerdag een maximale openheid. De woning is aan de buitenzijde volledig opgetrokken uit zwart houten delen. De entreepui is van gevingerlast Iroko. Aan de binnenzijde van de woning krijgt het Iroko een vervolg in een houten trap. 

Opdrachtgever :particulier
Functie :wonen
Oppervlakte :115m2
Locatie:Groningen

Exterieur

Entree en binnenplaats

Interieur

Alle foto's gemaakt door Ronald Zijlstra.