Vector-i mocht met een onderscheidend idee komen voor een fietskiosk op het Molenplein in Heerenveen. De sportstad van Friesland en thuisbasis van Batavus, één van de oudste en grootste fietsmerken van Nederland. Zie hier de meer dan 100 jaar oude geschiedenis van Batavus.

Het ontwerp is volledig gebaseerd op het idee om het beroep fietsenmaker en de liefde voor de fiets op dit plein, in deze stad maximaal tot uitdrukking te laten komen.

Het idee ontstond om restmateriaal van de lokale fietsindustrieel te gebruiken voor het ontwerp. Een tweede leven voor fietsonderdelen die doordat ze van aluminium of RVS zijn gemaakt een lange levensduur hebben. Deze visie en een bijbehorend schetsontwerp is door architect en opdrachtgever aan Batavus gepresenteerd met de vraag om samenwerking. Batavus besloot op de uitnodiging in te gaan en leverancier te worden van de bouwstenen voor dit ontwerp; fietsframes.  Een geweldige kans en een "bekroning voor de fiets". Dit ontwerp heeft alles te maken met Heerenveen, Batavus, en de opdrachtgever/gebruiker van deze kiosk; de fietsenmakers die al 30 jaar op dit plein een representatie zijn van de 100 jarige industrie in de plaats Heerenveen. 

Cycle Celebration
40 m2 fietskiosk
Molenplein,Heerenveen
Batavus stelt de fietsen ter beschikking

Kiosk

Het frame

de bouwsteen voor het model

The Making Of Architecture

In de media

Artikelen in het Friesch Dagblad (15.11.2017) en de Leeuwarder Courant (16.11.2017 & 27.07.2018)