Edge house

Klant:particulier
Functie:wonen
Omvang:220m2

Edge house

De woning staat aan de rand van Groningen met een vrij uitzicht over het natuurgebied De Onlanden. Een andere karekteristiek van de kavel is de ligging direct aan de voet van een brug. De brug en het fantastische uitzicht is aanleiding om een opgetilde woonkamer en keuken voor aan de weg te leggen. Door de verhoging van ruim een meter is er altijd vrij zicht vanaf het terras en de woonkeuken. De woonkeuken heeft een volledige schuifpui waarvan alle deuren te openen zijn. De woonkamer aan de achterzijde ligt op maaiveld en heeft een goede relatie met de tuin rondom. De positie van de woning geeft zoveel mogelijk vrije ruimte om het huis en aan het water.

Het materiaalgebruik en kleurgebruik is voorgeschreven in een beeldkwaliteitplan. Het bkp vraagt natuurlijk materiaalgebruik en kleurtinten én een combinate van van hout en metselwerk.

Het metselwerk is gemelleerd en donker, de houten gevels zijn samengesteld uit delen van Natural Cladding en horizontale regels van Iroko. De kozijnen, met uitzondering van de grote schuifpui, eveneens gevingerlast Iroko. De materialen verouderen allemaal op een mooie evenwichtige manier door een zorgvuldige detaillering.

Edge house

Klant:particulier
Functie:wonen
Omvang:220m2
Locatie:Eelderwolde
I.s.m.:Ronald Koekoek (De Unie architecten)
SIT

Situatie

Extr

Exterieur

GVL

Gevels

DRS
PLG

Doorsnede & Plattegronden