HOLT: Groene stad met Groningse ommekracht

Iedereen verdient een plek om fijn te kunnen te leven. En daarom zijn wij ontzettend trots dat we met het ontwerp HOLT het aanbestedingstraject van de Alo-locatie in Groningen hebben gewonnen. HOLT is ontstaan vanuit de een unieke samenwerking met de architecten van Powerhouse Company, Houben/Van Mierlo, Vector-i en DELVA landscape & urbanism in opdracht van de opdrachtgevers MWPO met Nijestee en Nijhuis Bouw. 

HOLT wordt een groene wijk met internationale allure waar iedereen welkom is. Wonen doe je in een huis, maar vooral ook samen in een buurt. Het liefst in een omgeving waarin ontmoeten centraal staat, waar ruimte is voor ontspanning en waar zowel onze gezondheid als een stimulans voor de economie de aanjagers zijn. HOLT zal de aanwezige kwaliteiten rondom het Martiniziekenhuis verder versterken.

Voor het ontwerp van HOLT is goed gekeken naar succesfactoren van ’s werelds beste steden: een focus op gezondheid, groen, ontmoeten en verbinden. Factoren die Groningen als gezondste stad van Nederland in hoge mate bezit en die we in HOLT verder gaan samenbrengen.

In HOLT bieden we ruimte aan 320 woningen gecombineerd met een aanzienlijk commercieel programma met een mix van kantoren, medische bedrijven en horeca waardoor een heel nieuw levendig gebied ontstaat.

 

Het betreft nu nog een voorlopige gunning.

Lees hier verder over deze groene wijk met internationale allure op de website van onze opdrachtgever MWPO.

Adviseurs: Osaka BoomadviesBureau WaardenburgPeter Kuipers MunnekeGuusworksZIFPandomo MakelaarsNieman de Raadgevende IngenieursARUPGoudappel CoffengAannemersbedrijf Koen MeijerLoonbedrijf EntjesMobiTeam


(beelden Proloog)

1e prijs
Voorlopige gunning aanbestedingstraject
Alo locatie
Groningen

Stedelijke rand

Wonen aan de parkzone

Intieme binnenpleinen

Sociaal en gezond

Duurzaam en circulair