Home Improvement #2
Keuk&trap

Home Improvement #2
Keuk&trap

Kleine schaal, groot effect; Vector-i ontwierp een mooie aanpassing in een bovenwoning in het stadshart van Groningen. Met als resultaat een opener, luchtiger en lichter huis. De bewoners wilden van de gescheiden keuken en woonkamer één open en lichte ruimte maken door middel van een aanpassing van de trap. De bestaande trap was onzichtbaar en weggetimmerd achter binnenwanden. Dit 'trappenhuis' was letterlijk een licht en zicht obstakel. Het doel was om de woonverdieping meer als één ruimte te ervaren en te gebruiken. Dat is gelukt door de trap volledig te ontmantelen van de wanden en op te nemen in het woonvertrek. De openheid is gemaximaliseerd door de treden te laten "zweven", naar het idee van de bewoners zelf.

Home Improvement #2
Keuk&trap

CNCPT
ONTW

Concept & Ontwerp

Het hoofdidee was om de ruimten juist te verbinden door de keuken in plaats van te scheiden door de trap. Vanuit die ambitie zijn trap en keuken samengebracht in dit ontwerp.

RSLT

Resultaat

(fotografie Ronald Zijlstra)