Less Garage

In Amersfoort is een woning verbouwd naar ontwerp van vector-i. De wens van de opdrachtgevers om de woonkamer uit te breiden met een "vergroting in de tuin" is vertaald in een ontwerp met een voor de bewoners verrassende invulling. Niet alleen in woonoppervlakte is een toevoeging gedaan, maar ook in ruimtevariatie. De nagenoeg leegstaande garage naast de woning werd bij de uitbreiding betrokken, inclusief een deel van de eveneens bijna leegstaande zolder boven de garage. Het effect van de weggehaalde zoldervloer is een verrassende hoge ruimte die een nieuwe 'woonmaat' toevoegt aan de woning. De bewoners zijn een nieuwe hoge kamer met veel daglicht rijker. Minder garage, meer huis.

Less Garage

Klant:Particulier
Functie:Wonen
Omvang:24 m2
Locatie:Hoogland, Amersfoort
Programma van eisen:Tuin- en woonkamer

Exterieur

in beeld

Foto's Max Nossin

Interieur

in beeld

Details

Ontwerp

Voor & na

Het effect van de verbouwing

The Making Of Architecture