Maison Bontemps

Maison Bontemps

Een statige, robuuste, vrijstaande familiewoning ontworpen op basis van heel specifieke ruimtelijke, esthetische en financiële wensen. Het is een No-nonsense huis met een rationele schoonheid.
De leefruimte op de begane grond is één ruimte met daarin 3 afgesloten kamers, hierdoor is de familie altijd bij elkaar en kan iedereen toch afzonderlijk doen wat ze willen. Door de positie van de kamers en de openingen in de gevel ontstaan er heel verschillende plekken. Op de verdieping zijn de slaapkamers georganiseerd rondom de ruime overloop, een tweede leefruimte waar gespeeld en gewerkt worden kan.
Het rode metselwerk geeft het huis op afstand zwaarte en massa. Hierdoor staat de woning stevig in de buurt. Door de onderverdeling van de gevels (volgens de gulden snede) oogt het tegelijkertijd modern en monumentaal. Door de details in het metselwerk bij de randen en gevelopeningen
krijgt de gevel een verfijning en sierlijkheid.
De woning is compact en met een helder systeem ontworpen. We werken tegelijkertijd met digitale en fysieke modellen om alle kwaliteiten in het ontwerp maximaal te ontwikkelen en voor iedereen inzichtelijk te maken. Hierdoor zijn ook de kosten, bouwtijd en kwaliteit tijdens het ontwerp- en bouwproces overzichtelijk en daardoor beheersbaar.
De woning is compact, goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De woning levert hiermee meer energie dan het verbruikt.

Maison Bontemps

Eengezinswoning
Franeker
220m2
-0,2

Visualisaties

Visuals gemaakt door Durk van der Meer.

Maquette

Plattegronden en Gevels