Pallet Ballet

Functie:Buitenpodium
Locatie:Het Lageveld, Wierden
Bouwstenen:355 pallets

Pallet Ballet

Met Pallet Ballet hebben we een ontwerpwedstrijd voor een tijdelijk en openbaar podium bij het strand in het natuur- en recreatiegebied Het Lageveld in Wierden gewonnen. Voor de vorm hebben we ons laten inspireren door aangespoelde schelpen op het strand en op de scherven middeleeuws aardewerk die in de omgeving van het gebied worden gevonden. Liggend in het zand lijken ze allebei op miniatuur versies van klassieke openlucht theaters.  
De half ronde vorm nodigt uit voor gebruik en past in de natuurlijke omgeving. Pallet Ballet is volledig  opgebouwd uit houten pallets. De houten constructie past bij de andere houten bouwwerken in het gebied. Om met pallets de ronde vorm te maken zijn ze trapsgewijs opgestapeld waardoor het object kan worden beklommen en als tribune worden gebruikt. De vorm kan ook worden gebruikt als decor, door openingen in de pallets kan het ’s nachts oplichten als een lampion. 
Pallet Ballet is 100% circulair. Het gebruik van pallets is ideaal in dit tijdelijke project omdat ze eenvoudig te verkrijgen zijn ook tweedehands, eenvoudig te transporteren, robuust en weersbestendig zijn. De constructie is een eenvoudige stapeling die we zonder fundering zelf konden maken.
Pallet Ballet is inmiddels gedemonteerd. Samen met schoolkinderen zijn er nog andere objecten mee gemaakt en vervolgens zijn de pallets weer voor transport van goederen in gebruik zijn genomen.

Pallet Ballet

Functie:Buitenpodium
Locatie:Het Lageveld, Wierden
Bouwstenen:355 pallets
Periode:Mei 2015 - Oktober 2015
Samenwerking:Studio Bijt
ERT

eindresultaat

MQTE

Maquette

TMO

the making of

stapelen van pallets