Panorama Marker

Functie:Tentoonstelling
Wanneer:Van mei 2018 tot en met juni 2018
Locatie:CBK Groningen

Panorama Marker

In opdracht van het Centrum voor Beeldende Kunst Groningen hebben we een overzichtstentoonstelling ontworpen voor het werk van twee kunstenaars en een aantal van onze eigen projecten. In het kader van de kunstmanifestatie MARKER was deze tentoonstelling drie maanden lang te bezichtigen.

Het tentoonstellingsontwerp stelt de kunstwerken voorop en maakt ze toegankelijk voor iedereen die ze wil beleven.
Het uitgangspunt voor de tentoonstellingsontwerp is dat een kunstwerk een raam is dat inzicht geeft in de wereld van de kunstenaar, de tentoonstellingsruimte zelf is dan een plein met gevels. met daarin vele ramen.  Door alle ‘ramen’/werken op dezelfde hoogte en een ritme over de buitenwanden van de tentoonstellingsruimte te verdelen ontstaat er een ‘gevelwand’ van kunstwerken die de ruimte op een heldere manier begrensd. Door deze helder en herkenbare structuur ontstaat er ondanks de diversiteit van de werken en de dynamiek van de tentoonstellingsruimte een rustig geheel waarbij ieder werk tot zijn recht komt. De werken hangen en staan lager dan dat dit normaal het geval is in musea zodat valide en anders valide volwassenen, ouderen en kinderen de werken goed kunnen bekijken. Door de hele tentoonstellingsruimte hebben we eenvoudig te verplaatsen stoelen verspreid zodat iedereen deze kan gebruiken om een werk in alle rust te kunnen bekijken. Dezelfde stoelen hebben we ook gebruikt als sokkels om het werk op tentoon te stellen.

We hebben de tentoonstelling eigenhandig gebouwd en is 100% circular. We hebben plaatmateriaal van een eerdere tentoonstelling gebruikt en de stoelen zijn gehuurd voor de duur van de tentoonstelling.

foto's: CBK Groningen

Panorama Marker

Functie:Tentoonstelling
Wanneer:Van mei 2018 tot en met juni 2018
Locatie:CBK Groningen
VGVL

Vogelvlucht

ANZ

aanzichten

PPN

Perspectieven