parckade

Met genoegen presenteren wij Parckade. Een park ontworpen voor de mens in de stad; jong en oud, lenig en stram. Zij kunnen hier straks speels en terloops aan hun gezondheid en vitaliteit werken in een park met zo veel mogelijk ruimte voor groen, sporten, spelen en ontmoeten. De vormgeving van...

Concours 15

Verbouwing hoofdkantoor Gasunie

In opdracht van de Gasunie hebben we twee verdiepingen van het hoofdkantoor in Groningen circulair verbouwd. Het gebouw is een gesamtkunstwerk van de architecten Alberts en Van Huut. Het kantoor in Groningen is gebouwd volgens de uitgangspunten van de 'organische architectuur’. De natuur is de...

Vossenburglaan

'Het visitekaartje van Tersluis'

Volgens Bureau Meerstad is de Vossenburglaan ’De meest zichtbare straat van de wijk en daarmee het visitekaartje van Tersluis’.Om deze mooiste straat richting de sluis te ontwerpen is er goed gekeken naar de mooiste straten in bekende sluisdorpen in de provincie (plaatsen met 'Zijl' in de naam)....

Edge house

Woonhuis Eelderwolde

De woning staat aan de rand van Groningen met een vrij uitzicht over het natuurgebied De Onlanden. Een andere karakteristiek van de kavel is de ligging direct aan de voet van een brug. De brug en het fantastische uitzicht is aanleiding om een opgetilde woonkeuken voor aan de weg te leggen. Door de...

Vapiano Groningen

Aan de Nieuwe Markt zuidzijde is in opdracht van Gemeente Groningen een restaurant ontworpen door Vector-i architecten. Een overwegend tweelaags gebouw van 1367 m2, met een dakterras dat een prachtig uitzicht biedt op de Martinikerk en het Groninger Forum. Op een perceel van 400 m2 is het...

This side up

Woonhuis in Meerstad

 Nieuwe eilandwoning in Meerstad Vector-i mocht een woonhuis ontwerpen op één van de nieuwe eilanden van de nieuwe wijk Tersluis (Wonen in Tersluis). Heerlijk wonen aan de rietbegroeide waterrand van Meerstad met zicht vanuit bijna alle ruimten op het uitgestrekte waterlandschap....

KZVV

Kantoor Zonder Vaste Verblijfsplaats

In opdracht van een klimaatbewuste organisatie is een ontwerp gemaakt van een kantoorgebouw zonder vaste verblijfsplaats. De klant koestert de wens om haar toekomstige huisvestingsvraagstukken op te lossen met de remontage van het eigen vastgoed.Het ontwerp van een circulair, niet lokatie gebonden...

Framed

Verbouw in de tuinwijk

In een prachtig deel van de wijk tuinstad te Groningen hebben we een rijwoning vergroot. Aan de tuin- en binnenplaatszijde van het huis en van het woonblok is de uitbreiding toegevoegd aan het huis, waarbij de aansluiting met de buren naadloos is geslaagd.Wij kozen er voor om het profiel van de...

Courhouse

De woning staat aan de rand van Groningen direct achter het Stadspark. De kavel ligt zowel aan een oude uitvalsweg van de stad als aan een nieuwe uitbreidingswijk. De ontsluiting en de evenwijdige ligging van de kavel langs de doorgaande weg waren aanleiding om een binnenplaats aan de westzijde van...

Uitspanning

Verbouw van een koetshuis

De eigenaar van een Rijksmonumentaal koetshuis op een landgoed bij een Groninger borg wenste een aanpassing van de horeca- en expositiefunctionaliteit. Ons (niet gekozen) voorstel “De uitspanning van het koetshuis” voorzag in een toevoeging van een polyvalente ruimte in plaats van het aanpassen van...

Room

Transformatie van een monument

Voor een jonge familie in de stad is deze leefruimte ontworpen en gebouwd.Alle betimmering behalve het monumentale gedeelte is verwijderd om ruimte te maken voor het nieuwe interieur.De oude houtconstructie is in het zicht gebracht en bepaald in sterke mate de sfeer van het monument.Om dit mogelijk...

Maison Bontemps

woonhuis in Franeker

Maison BontempsEen statige, robuuste, vrijstaande familiewoning ontworpen op basis van heel specifieke ruimtelijke, esthetische en financiële wensen. Het is een No-nonsense huis met een rationele schoonheid. De leefruimte op de begane grond is één ruimte met daarin 3 afgesloten kamers, hierdoor is...

Nije Grieze

kunstmanifestatie MARKER

Het kunstwerk Nije Grieze is onderdeel van Kunstmanifestatie MARKER. Georganiseerd door CBK Groningen en NP3 en ondersteund door o.a. Gemeente Groningen en het Mondriaanfonds. Met de manifestatie wordt, met het oog op de toekomstige ontwikkelingen, de betekenis van Grote Markt in Groningen...

Pallet Ballet

Tijdelijk openbaar podium

Met Pallet Ballet hebben we een ontwerpwedstrijd voor een tijdelijk en openbaar podium bij het strand in het natuur- en recreatiegebied Het Lageveld in Wierden gewonnen. Voor de vorm hebben we ons laten inspireren door aangespoelde schelpen op het strand en op de scherven middeleeuws aardewerk...

Cycle celebration

Vector-i mocht met een onderscheidend idee komen voor een fietskiosk op het Molenplein in Heerenveen. De sportstad van Friesland en thuisbasis van Batavus, één van de oudste en grootste fietsmerken van Nederland. Zie hier de meer dan 100 jaar oude geschiedenis van Batavus.Het ontwerp is...

Ode aan gemaakte land I

In het kader van het project Lauwersom worden dit jaar in Lauwersoog 4 uitkijkpunten gerealiseerd, die onderdeel worden van een netwerk van recreatieve fiets- en wandelpaden waarbij de beleving van het gebied centraal staat. De punten zullen wisselend en op een nieuwe manier zicht bieden op de...

De Vleugel

De vleugel is het eerste project van Vector-i. De inspiratie voor het ontwerp komt letterlijk uit de piano cq de vleugel. De opdrachtgevers zijn liefhebbers van klassieke muziek. Bij veel van de gesprekken over de plannen stond de muziek op de achtergrond aan en bepaalde de sfeer (al) in de woning...

Ode aan het gemaakte land II

Het tweede deel van onze projecten in Lauwersoog met het thema 'Ode aan het gemaakte land'. Pal aan onze Noordkust op het grensvlak van zoet en zout, meer en zee, Friesland en Groningen en op de route naar Schiermonnikoog staat dit nieuwe baken van Lauwersoog. Een baken in de serie van bakens die...

Less Garage

In Amersfoort is een woning verbouwd naar ontwerp van vector-i. De wens van de opdrachtgevers om de woonkamer uit te breiden met een "vergroting in de tuin" is vertaald in een ontwerp met een voor de bewoners verrassende invulling. Niet alleen in woonoppervlakte is een toevoeging gedaan, maar ook...