Vossenburglaan
Meerstad

Volgens Bureau Meerstad is de Vossenburglaan ’De meest zichtbare straat van de wijk en daarmee het visitekaartje van Tersluis’.

Om deze mooiste straat richting de sluis te ontwerpen is er goed gekeken naar de mooiste straten in bekende sluisdorpen in de provincie (plaatsen met 'Zijl' in de naam). Straten die we allemaal kennen en die we kiezen om even doorheen te gaan als we in de buurt zijn simpelweg omdat we graag op mooie plekken zijn. Kenmerken van deze straten zijn vertaald in het ontwerp van de Vossenburglaan.

Elegante steile kappen, lage goten, verdiepte voordeuren en verzorgde huisnummering, brievenbussen en verlichting zijn ingrediënten voor een straat met eenheid. Verscheidenheid is gezocht in de architectuur per woning, waarbij visuele rust één van de ambities was. Variatie en daardoor individualiteit is gevonden in de verschillen van de huizen onderling. De vormen van de woningen wisselen elkaar per serie van woning af. Dat is gelukt door te zorgen voor a-symmetrie per huis en per blok.   

Ontwerpen op basis van eenvoudige hoofdvormen in combinatie met een geringe hoeveelheid raamopeningen met zorgvuldig uitgezochte posities zorgt voor de prettige woningvariatie die bewoners en bezoekers zullen gaan ervaren in deze straat. 

Vossenburglaan
Meerstad

Plegt Vos
Wonen
31 woningen

Zoektocht

in de provincie

Architectuur

Details

Huisnummer

ontwerp typografie in samenwerking met DIT's grafisch ontwerp